•
|
האם אני צריכה טיפול זוגי
|
הרן |
|
|
Jan 15, 2013 | 00:36 |
|
יש ביני לבין בעלי חיכוכים רבים וויכוחים שלא נגמרים. אני חייבת לציין שאנחנו אוהבים מאוד ושהקשר ביננו כולל במיטה מעולה. הבעייה שעל כל דבר אנחנו מתווכחים ומגיעים כל הזמן למריבות. הצעתי לבעלי ללכת לאימון זוגי והוא הסכים העניין הוא שהאימון הזה בכלל לא עזר ושנינו הרגשנו שאנחנו מבבזים זמן. הצעתי לבעלי שנלך לטיפול זוגי ואני מקווה שזה יעזור. הוא מסרב כי הוא אומר שכמו שהאימון הזוגי לא עזר כך גם טיפול זוגי לא יעזור. מה אני צריכה לעשות איך להביא אותו לטיפול זוגי. אני מרגישה שבלי הטיפול המצב ביננו יגיע להיות בלתי נסבל.
|
|
|
|
|
•
|
טיפול זוגי מצויין בשבילכם
|
תום |
|
|
Jan 15, 2013 | 10:36 |
|
אני חושב שטיפול זוגי ממש יכול לעזור לכם ויגרום לכם להפסיק את המריבות ולהיות ממש מאושרים, תלכו על זה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 15, 2013 | 23:42 |
|
הרן יקרה
גם בין הזוגות האוהבים ביותר שחווים את הקשר המספק ביותר ישנם חילוקי דעות ולעיתים אף מריבות. גדולתם היא שגם את חילוקי הדעות וגם את המריבות הם יודעים לפתור ואף למנף לחיזוק הזוגיות. כולנו יודעים שהתפייסות לאחר מריבה יכולה להיות מעורר תשוקה חזק...
אולם לצערנו ישנם זוגות שאינם יודעים להגביל את המחלוקת והמריבה ולא יודעים מתי נכון לוותר גם אם הצד השני לא כך כך צודק ולכן הם מצויים במריבה ובוויכוח כמעט מתמיד. כאשר קיימת אהבה ויש רצון להמשיך את הקשר טיפול זוגי טוב יכול לעזור מאוד ולסייע לכם לחזור למצב של זוגיות טובה ובריאה.
אכן, טיפול זוגי לזוג אוהב כמוכם יכול בהחלט לעזור ולהוביל אתכם לנתיב של זוגיות אוהבת ומאושרת.
בהצלחה
יעל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 20, 2012 | 00:49 |
|
אני בטוחה שהוא בוגד בי אבל לא ממש תפסתי אותו והוא מכחיש. הוא מגיע מאוחר מהעבודה בשמן האחרון, הוא פתאום מתלבש אחרת, הוא מסתיר ממני את הטלפון שלו ואני רואה שהוא מנקה את המיילים במחשב...
דיברתי איתו והוא מכחיש. מה לעשות? להציב לו אולטימטום? לקחת אותו לטיפול זוגי? מה אפשר לעשות במצב הזה אני לא יכולה יותר בחוסקר הוודאות הזה.
|
|
|
|
|
•
|
אל תוותרי ותקחי אותו לטיפול זוגי
|
דליה |
|
|
Jan 10, 2013 | 00:35 |
|
הי אולגה. אני ממש מציעה לך לא לוותר. אם עכשיו תעזבי אותו ולא תפתחי את העניין ותבררי עד הסוף הוא יבגוד בך עוד ועוד...או טיפול זוגי או כל דבר אחר אבל אל תוותרי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 10, 2013 | 11:06 |
|
אולגה יקרה
המצב שאת מתארת עלול להתפתח למקומות מאוד לא רצויים. אם באמת הוא בוגד בך והוא ימשיך בכך, אתם עלולים להגיע למצב בו אתם מתרחקים זה מזו כיוון שהוא ימשיך לטפח את הקשר החסוי שלו ואת תמשיכי לחשוד בו ולכעוס עליו כך שגם מצידך תהיה התרחקות. אם הוא לא בוגד בך, במידה ולא תפתחו את העניין ותנקו אותו טוב החשדות שלך יתגברו ואילו הכעסים שלו על כך שאת לא נותנת בו אמון יביאו אותו להתרחקות ואולי בסוף גם למצוא מישהי ולאמת את מה שאת חושדת שקורה.
לכן חשוב מאוד שתפנו לטיפול זוגי שכן מצבים כמו שאת מתארת בדרך כלל מתפתחים למצב משברי שקשה מאוד לטפל בו ובשלב כל כך מתקדם של המשבר הסיכויים לחזור לקשר חיובי ואוהב יהיו נמוכים בהרבה מאשר ברגע זה.
בהצלחה
יעל
|
|
|
|
|
|
•
|
האם לספר לילדים על טיפול זוגי
|
edmond |
|
|
Dec 18, 2012 | 23:16 |
|
אשתי ואני התחלנו טיפול זוגי. אתמול היה לנו ויכוח האם לספר לילדים שאנחנו הולכים לפסיכולוגית. אני חושב שצריך לספר להם שידעו מה קורה ואשתי טובנת שממש לא צריך לספר להם כי זה לא יעזור לא להם ולא לנו מה נראה לכם כאן?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 18, 2012 | 23:29 |
|
הי אדמונד
אתה ואשתך נמצאים בטיפול זוגי ולא הילדים. לכן אין שום צורך לערב אותם. אם תערבו אותם זה אולי עלול לבלבל אותם כי הם יכולים להכנס לפחדים שאבא ואמא עומדים להפרד. לכן תשמרו את נושא הטיפול הזוגי לעצמכם ואין מקום לשתף אותם בכך.
יעל
|
|
|
|
|
|
•
|
אני חושבת להחליף פסיכולוג
|
lilica |
|
|
Dec 05, 2012 | 20:17 |
|
הי
אני ובעלי נמצאים בטיפול זוגי כבר חודשיים. אני מרגישה שהפסיכולוג יותר לצידו של בעלי ולא מתחשב מספיק בי ובדעותי. מה אתם מציעים לעזוב או לדבר איתו אני מרגישה רע מאוד מהמצב הזהב
|
|
|
|
|
•
|
תחליפי את הפסיכולוג
|
פיונה |
|
|
Dec 05, 2012 | 22:29 |
|
אם את לא מרגישה נוח עם הפסיכולוג הזה אז תחליפי אותו. אני לא הייתי מתלבטת יותר מדי.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 07, 2012 | 08:33 |
|
מה הסיפור? תוגיעי לו שאת עוזבת ותמצאי מישהו חדש.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 09, 2012 | 15:07 |
|
הי לילי
כאשר לא מסתדרים עם פסיכולוג או פסיכולוגית, אפשר ונכון להחליף אותם וללכת לפסיכולוג אחר. אבל לפני שאת עוזבת אותו ומתחילה טיפול זוגי חדש (מה שאני כותבת נכון גם לטיפול פסיכולוגי שאיננו טיפול זוגי) אני חושבת שיהיה נכון עבורך להעלות את העניין ולשוחח עליו עם הפסיכולוג שלך (זה שאת רוצה להחליף), יתכן שאם תדברו על הנושא תשני את דעתך או שהוא ישנה את הגישה כיוון שיראה נקודת מבט שלא ראה עד כה. לא תמיד החלפת הפסיכולוג המטפל הזוגי פותרת את התחושה ואת הבעיה שאת מתארת. מה גם שטיפול זוגי חדש יחייב את המטפל החדש להתחיל בהיכרות ואתם עלולים לחזור מעט אחורה בטיפול. אם אחרי ששוחחתם את עדיין מרגישה לא טוב ולא נוח אז באמת נכון יהיה לבקש מהפסיכולוג להפגש פגישה מסכמת ולמצוא מישהו חדש שהטיפול איתו ייתן לך את התחושה הנכונה ובעיקר יקדם את כם כזוג לקראת זוגיות טובה יותר.
שלך
יעל
|
|
|
|
|
•
|
האם להחליף פסיכולוג בפסיכולוגית?
|
lilica |
|
|
Dec 11, 2012 | 20:10 |
|
האם לא עדיף לי למצוא פסיכולוגית שתמשיך איתנו בטיפול זוגי במקום הפסיכולוג שכנראה לא נוכל להמשיך איתו?
|
|
|
|
|
|
•
|
פסיכולוג או פסיכולוגית ?
|
שינה |
|
|
Dec 01, 2012 | 19:40 |
|
אנחנו שוקלים להתחיל טיפול זוגי ומתלבטים. אני מעדיף פסיכולוג ואשתי מעדיפה פסיכולוגית. מה הכי נכון ואיך נוכל להחליט על זה?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 02, 2012 | 16:16 |
|
קודם כל תזרום עם אשתך ותקבל את מה שהיא מעדיפה. הרי מה זה משנה מבחינתך הפסיכולוגית לא תהיה לטובתה רק בגלל ששתיהן נשים...אז אם לה יותר נוח עם פסיכולוגית אז מה אתה מתעקש דווקא על פסיכולוג?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 04, 2012 | 19:49 |
|
הי
זה ממש לא משנה, מה שחשוב הוא האם אתם מתחברים אליו או אליה טוב, האם אתם מרגישים נוח והאם אתם סומכים עליו או עליה שידעו להוביל אתכם בנבכי הטיפול הזוגי כמו שצריך. הכל תלוי באישיות של המטפל הזוגי או המטפלת הזוגית ואין כללים מה נכון יותר אלא רק מי מתאים יותר לכם באופן אישי כזוג.
בהצלחה
יעל
|
|
|
|
|
|
•
|
למרות שנפרדנו חייבת לשאול......
|
סיוי |
|
|
Jan 12, 2012 | 11:04 |
|
היי,
אני ובן זוגי נפרדנו סופית לפני כמה ימים, שורש הבעיה היה שאחרי שעברתי הפלה הוא הפסיק להמשך אליי ולמרות כל הניסיונות שלו להתנער מהטראומה לא הצלחנו להתגבר על העניין והחלטנו סופית לפרק תחבילה ,פשוט נהיה לו מחסום לראות אותי בצורה מנינית ומרגשת כמושהיה בהתחלה, והסקס מאז היה פשוט נוראי ,רציתי לדעת האם יכולתי איכשהו להתנהג אחרת או לומר לו דברים שהיו עוזרים לו להפסיק לחשוב על מה שחווינו ולשקם את חיי המין שלנו? כי האהבה ביננו מאוד גדולה ועוצמתית , הוא לא מאמין בטיפול פסיכולוגי\זוגי כך שזה לא השאיר שום אופציה אלא להפרד.. תודה מראש
|
|
|
|
|
•
|
למה לא שכנעת אותו ללכת לטיפול זוגי
|
ליידי |
|
|
Nov 28, 2012 | 08:51 |
|
אפילו שהוא מתנגד אני חושבת שהיית צריכה לשכנע אותו ללכת לטיפול זוגי לפחות לפגישת היכרות ואם הוא לא היה מסכים אני הייתי הולכת לבד וכך אחרי שהייתי מקבלת יעוץ זוגי הייתי משכנעת אותו להצטרף מתי שהוא.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 29, 2012 | 15:36 |
|
אם כבר נפרדתם אז תעזבי את זה. אם לא, אז מעניין אותי מאוד איך הסתדרם ומה עשיתם אם הלכתם ליעוץ או טיפול זוגי או לא. אם את מוכנה לספר אשמח לשמוע.
תודה
ארנון
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 30, 2012 | 21:56 |
|
אבל אניבטוחה שהם נפרדו. הוא לא רוצה ללכת לטיפול ואין לי ספר שבלי טיפול זוגי אין להם סיכוילחזור ולחיות כמו זוג נשו או להחזיאראתהאהבה והתשוקה שהיתה ביניהם.
|
|
|
|
|
•
|
אז מה אם הוא לא רוצה ללכת לטיפול
|
גליתי |
|
|
Dec 02, 2012 | 16:18 |
|
מה הבעייה לגרום לו ללכת לטיפול, הרי לעשות מניפולציה שתשפיע עליו ללכת לטיפול זוגי נראה לי קלי קלות. אני מציעה לך לעשות לו קטע שירצה הוא ללכת לטיפול ולא את ואז הוא יבוא כמו ילד טוב.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 04, 2012 | 19:46 |
|
סיוי יקרה
מה שחשוב הוא לשאול קודם כל האם נפרדתם כבר או לא. אם נפרדתם, כדאי שתחשבי או לעצך או בעזרת פסיכולוג או פסיכולוגית מה היה נכון לעשות במקרה הזה ולא כדי לדעת האם היית בסדר או לא כיוון שזה לא רלוונטי אלא מה נכון לעשות בעתיד...
אם אתם ביחד ברור לי שהדבר הנכון ביותר לעשות בשלב זה הוא להגיע לטיפול זוגי ולברר ביניכם את הדברים. במידה ובן זוגך מתנגד לטיפול, תתחילי אותו בלעדיו ותזמיני אותו לאחת הפגישות לא כטיפול עבורו אלא כדי שהפסיכולוגית תדבר איתו עלייך כיוון שמטפליןם בך והוא יבוא ואת ההמשך תשאירי לפסיכולוגית...
שיהיה בהצלחה
יעל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 29, 2010 | 08:50 |
|
שלום
אני מאוד אוהבת את בעלי והוא אותי. הבעייה שלכל אחד מאיתנו מזג אחר בתחום המיני. אני מרגישה שהצרכים שלי גבוהים בהרבה משלו ובאמת כשאנחנו שוכבים זה עם זו שנינו נהנים וטוב לנו אבל אני צריכה סקס בתדירות גבוהה בהרבה ממנו. מה אני יכולה לעשות כדי שהוא ירצה יותר? או שנגזר עלי להסתפק במה שיש לי.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 30, 2010 | 14:12 |
|
אני חושבת שיש מה לעשות, אם תתאמצו ליצור לעצמכם רגעים של אינטימיות תוכלי לקבל הרבה יותר ממה שיש לך היום.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 30, 2010 | 20:43 |
|
לפני שאתם מתחילים ליצור לכם מצבים אני חושבת שאתם חייבים לדבר על הבעייה הזו.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 01, 2010 | 22:58 |
|
מונה יקרה
אכן לכל אחד מאיתנו המזג האישי שלו והצרכים במקרים רבים שונים בין בני הזוג.
כאשר השוני מינורי ניתן לגשר עליו בקלות על ידי מעט התחשבות והבנה. כאשר ישנם פערים גדולים ואחד או שני בני הזוג חשים תסכול וחוסר סיפוק, חשוב מאוד שישוחחו על כך, יבחנו מה ניתן לעשות ועל מה ניתן לגשר. במידה וגם השיחות מותירות את הבעייה על כנה, רצוי לפנות לטיפול זוגי ולא להמתין עד שהמצב יהיה נואש כדי למנוע מצב שבו הזוגיות תיפגע פגיעה שיהיה קשה לתקן.
יעל
|
|
|
|
|
|
•
|
בעלי לא רוצה לבוא לטיפול
|
שרון |
|
|
Nov 16, 2010 | 23:08 |
|
אני נשואה קרוב לחמש שנים ויש לי 2 ילדים. הקשר שלנו במצב נוראי. אנחנו כמו שני שותפים לדירה, כמעט ולא מדברים, אין כמעט סקס וכשיש הוא מהיר ולא משהו.
הצעתי לבעלי לבוא לטיפול זוגי והוא לא מוכן לשמוע.
חברים מציעים לי ללכת לטיבול לבד ואולי זה יעזור. מה אתם מציעים לי לעשות?
שרון
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 27, 2010 | 12:13 |
|
תני לו אולטימטום שאם הוא לא בא איתך לטיפול את עוזבת אותו, גם ככה הוא כבר לא ממש איתך.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 27, 2010 | 12:42 |
|
שלום שרון
כפי שאת מציינת כדאי מאוד שתעשו משהו עם הקשר ביניכם שכן קשר זוגי מטבעו אם הוא מוזנח הוא נחלש וכאשר הוא כבר הגיע למצב בו הוא חלש בלי שתעשו משהו הוא עלול להדרדר הלאה.
יש דברים שניתן ורצוי לעשות באופן מיידי ללא קשר לטיפול. חשוב מאוד שתזמי שיחות ביניכם, תנסי לעבוד על התקשורת, תנסי לעורר את הצד הרומנטי ובכל מקרה תנסי לחדש את העניין של בן זוגך בלעשות משהו עם המצב שנוצר. במקביל, הייתי ממליצה מאוד על טיפול זוגי ובמידה ובן זוגך מסרב תתחילי את הטיפול לבדך. יש סיכוי שהוא יצטרף בהמשך וגם אם לא, בעזרת הטיפול והתובנות שתקבלי ממנו המצב ישתנה ולא יוכל להשאר כפי שהוא היום.
בהצלחה
יעל
|
|
|
|
|
|
|