My Google+ טיפול זוגי | יעוץ זוגי -טיפול פסיכולוגי-פסיכולוג-פסיכולוגית-יעוץ זוגי-יועץ זוגי-בגידה

                                          

                                      נקודת מפנה - מכון לשינוי,                                                     התפתחות אישית והגשמה עצמית
                                       
050-3375123    
                                                                                        

 

טיפול פסיכולוגי, טיפול זוגי, טיפול משפחתי, אבחונים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים וכל השירותים הקשורים לתחום הטיפולי.
המדריך השלם לטיפול זוגי  |  


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


איך לדבר עם בן הזוג על התנהגות שלו שלא אהובה עליכם

היה נפלא לו כל מה שהיינו עושים, בני הזוג שלנו היו אוהבים, כמו שכל פסיכולוג או פסיכולוגית ממליצים להתנהג. אבל המציאות היא שבזוגיות, תמיד יהיו דברים שאחד עושה ושהשני לא אוהב או אפילו לא סובל (וכמובן שמצבים כגון אילו לא מהווים סיבה ללכת לייעוץ זוגי או לטיפול זוגי)...מאידך, ברור לגמרי שאם בן הזוג שלנו יעשה כל הזמן רק את מה שאנחנו רוצים, בשלב מסוים זה יתחיל להפריע ולהרגיז אותנו...
 
אחת הדרכים הטובות לחזק את הקשר הזוגי באופן עצמאי מבלי להיעזר בפסיכולוג או פסיכולוגית היא לדעת לקבל את מה שעושה בן הזוג ואם לא מקבלים, לדעת לדבר אתו נכון על מה שמפריע לכם. הבעיה היא שרוב האנשים משתדלים שלא לדבר עם בן הזוג על דברים שהם לא אוהבים בהתנהגותו ואם כבר מדברים אז עושים זאת בטון מאשים ובאופן שגורם לריחוק ולא מועיל כלל.
 
במאמר זה, נציג כיצד ניתן לשוחח עם בן או בת הזוג על הדברים שמפריעים לכם מבלי ליצור מצבים מרחיקים או מריבות באופן עצמאי ומבלי להזדקק לתיווך של יועץ זוגי וכמובן שלא במסגרת של טיפול זוגי.
 
הפרדה בין האדם למעשה – במקרים רבים כאשר אנחנו לא אוהבים משהו שבן הזוג עושה אנחנו מבקרים אותו כאדם במקום לומר לו שמה שהוא עושה לא לרוחנו. לדוגמא, בן הזוג משאיר את הכלים המלוכלכים על השולחן לאחר הארוחה ואנחנו אומרים לו אתה אדיש, אגואיסט, אף פעם לא אכפת לך מה אני רוצה, תמיד אתה מתנהג כך... וכל זאת במקום לבקש ממנו להוריד את הכלים מהשולחן בסיום הארוחה.
 
צרו אווירה חיובית – כשאתם רוצים לשוחח עם בן הזוג על משהו שאתם רוצים שישנה בהתנהגותו תתחילו את השיחה בכך שתיצרו תחושת אמון חיובית ותנו לו להרגיש שאתם סומכים עליו ויש משהו שאתם מבקשים שישנה בהתנהגותו כיוון שהוא מפריע לכם. בצורה כזו ניתן ליצור אוירה חיובית שתאפשר לו לקבל את הבקשה בלי להיפגע ובלי לחוש שהקשר ביניכם מתרופף.
 
דברו על ההתנהגות שמפריעה לכם בלי פרשנות ובלי הרחבה – כשאתם אומרים לבן הזוג מה מפריע לכם דברו על מה שראיתם או שמעתם והפריע לכם ולא באופן מאשים או תוקפני (כפי שמלמדים בדרך כלל בזמם טיפול זוגי...). זו גם לא ההזדמנות לסגור חשבון באופן נרחב וכוללני לדוגמא, השארת קודם את הגרביים שלך זרוקות על הרצפה ולא "אתה כל פעם זורק את הבגדים שלך לכל מקום בלי לסדר אותם" או הגעת היום מאוחר מהעבודה וזה היה לי קשה ולא "אתה כל פעם מגיע מאוחר מאוד מהעבודה".
 
נסו להבין את נקודת המבט של בן הזוג – אחרי שתאמרו לבן הזוג מה ראיתם ומה הרגשתם תשאלו אותו מה הוא רואה ומרגיש תוך רצון להבין את נקודת המבט שלו. זיכרו שהמטרה איננה לנצח או לכפות את רצונכם על בן הזוג אלא להבין זה את זו, לנסות להתנהג בצורה שתהיה נכונה יותר עבור שניכם וליצור ביחד אוירה או משהו אחר טוב יותר שיאים יותר לשניכם.
 
תהיו מדויקים – כשאתם מעוניינים שבן הזוג יתנהג באופן מסוים, תגדירו זאת במדויק. אם אתם רוצים קבל יותר תשומת לב מבן הזוג תגדירו לו מה אתם רוצים שיעשה כדי לקבל ממנו את אותה תשומת לב ואל תאמרו לו מין הגדרה כוללת שאתם רוצים יותר תשומת לב.
 
לסיכום, בעזרת כללים אלו ואחרים, תוכלו לחזק את הקשר הזוגי, לסייע לעצמכם בלי להזדקק לפסיכולוג או פסיכולוגית וללא טיפול זוגי או ייעוץ זוגי.    


 
אנו מזמינים אותך ליצור קשר כדי לקבל מידע נוסף לגבי טיפול זוגי או טיפול משפחתי
התקשרו לטלפון: 050-3375123
X
או צרו קשר באמצעות המייל:
יעל כוכבא
לייבסיטי - בניית אתרים